Nieuws | 101 zonnepanelen op het dak van sportpark 'De Heibunders'

Afbeelding bij '101 zonnepanelen op het dak van sportpark 'De Heibunders''

101 zonnepanelen op het dak van sportpark 'De Heibunders'

Beste leden,

Onder het motto 'energie besparen is ook geld besparen' is de energie werkgroep bestaande uit Adriaan Leenders, Bart van Berkel, Mari vd Rijt en Carlo Leenders gestart met het laten opstellen van een energieadvies rapport. Veel sportverenigingen hebben te maken met stijgende lasten en een begroting die steeds moeilijker rond te krijgen is. Een inkomstenstijging is lastig te realiseren. De uitgaven verminderen is ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld de energiekosten.
Met het plaatsen van 101 zonnepanelen verwachten we een elektriciteitsproductie van ruim 25.000 kWh per jaar. De kosten van 1 kWh bedroegen in 2017 0,15. De verwachte jaaropbrengst bedraagt dus circa 3.800,-. Vanwege de ontvangen EDS-subsidie van circa 10.000,- bedraagt de investering zo'n 27.000,-. De terugverdientijd volgens de huidige regelingen bedraagt dan dus 7 jaar. Dit kan nog worden verlaagd als we erin slagen om meerdere sponsoren (denk aan de Rabobank en de Gemeente) weten te motiveren om een bijdrage te leveren. We streven naar een totale eigen investering van 17.000,- waardoor de terugverdientijd verkort wordt tot 4,5 jaar. Dit zou betekenen dat we eind 2022 de investering hebben terugverdiend!

Onze dank gaat uit naar de energiewerkgroep en naar de leverancier van de zonnepanelen, firma W. Jansen Electrotechniek voor het snelle plaatsen van de panelen.
Ook onze eigen sponsor Hennie Berkvens bedankt voor je vrijwillige hulp waardoor we de offerte hebben weten te drukken. Ten slotte heeft ook Stefan Leenders snel de WIFI verbindingen geoptimaliseerd wat ook nodig was. Bedankt!

Namens het bestuur,

Jeroen de Louw

Copyright © 2008 - 2018 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio