Nieuws | Vier uit twee voor Mariahout

Vier uit twee voor Mariahout

De afgelopen week had Mariahout 1 naast de traditionele wedstrijd op zondag ook nog een avondwedstrijd op het programma staan. Op donderdagavond 19 april trapte Mariahout af tegen het lager geklasseerde MVC uit De Mortel.

Mariahout liet vanaf de aftrap zien wat de intentie was en dat was drie punten. In de achtste minuut stichtte Mariahout het eerste gevaar. Tom van de Bogaard draaide zich op het middenveld knap vrij en leverde vervolgens een prima pass op Danny van de Laar. Zijn goede voorzet kwam terecht voor de voeten van Tim Barten. Helaas voor Tim stuiterde de bal net op zodat hij niet zuiver kon inschieten. Mariahout hield initiatief en even later volgde er een mooie lange pass van Stijn van de Bogaard op Danny van de Laar. Danny kopte de bal goed door op Tim Barten die met een steekpass Geert van Doorn alleen op het doel van MVC liet lopen. Helaas was de inzet van Geert te zwak om de keeper van MVC te verontrusten. Vlak daarna wederom Geert van Doorn met een goede kans. Een zeer knappe aanname in de 16 werd vervolgens niet goed afgewerkt. De vierde mogelijkheid om op voorsprong te komen was voor Dennis Veldpaus die na een goede actie van Tim Barten pech had in zijn afronding. Na deze goede start werd het spel iets slordiger, zodat kansen uitbleven. Toch kwam Mariahout net voor rust op voorsprong door een benutte penalty van Rob Wagemans na een handsbal van MVC.

Na de rust werd een erg mooie pass van Kevin Ketelaars op waarde geschat door Dennis Veldpaus. Diens voorzet leek te hard en te scherp maar toch lukte het spits Danny van de Laar om de bal knap binnen te volleren: 2-0. Na een uur spelen kwam Mariahout bijna op 3-0, maar het schot van Tim Barten spatte uiteen op de kruising. Hierna kreeg MVC twee goede mogelijkheden om de aansluittreffer te maken maar twee keer redde Tom Hagelaars knap. In de slotfase scoorde Mariahout toch de 3-0. Een mooie vrije trap van Jens Leenders werd goed terug gekopt door Freek Habraken die Danny van de Laar zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen.

Op zondag 22 april volgde de uitwedstrijd tegen EMK waar het terras goed gevuld was. Mariahout begon evenals donderdag fel en dat resulteerde al meteen in een paar kansen. In de vierde minuut legde Michel Leenders de bal vanaf de achterlijn in de voeten bij Tim Barten maar zijn inzet ging via de binnenkant uit het doel. In de 25e minuut kwam Mariahout goed weg toen Rick van den Bogaard de bal over Mariahout-keeper Rick van den Heuvel lobde, maar ook net over de goal. Een prachtige assist van Danny van de Laar op Tim Barten zorgde in de 28e minuut voor de 0-1. Vanaf de middencirkel legde hij de bal neer bij Tim Barten, die vervolgens na een mooie beweging 1 op 1 kwam te staan tegenover de keeper van EMK. Tims inzet verdween door de benen in het doel. Echt lang genieten van de voorsprong kon Mariahout niet, want slechts drie minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. De bal ging snel over verschillende schijven en belandde via Rick van den Bogaard in het doel 1-1.

In de tweede helft gebeurde zeer weinig zowel aan de kant van EMK als aan de kant van Mariahout.
Het tempo was zeer laag en er werd slordig gevoetbald, waardoor beide teams de punten deelden.

Door deze vier punten heeft Mariahout zich veilig gespeeld in de 4e klasse en dat is een knappe prestatie. De eerstvolgende wedstrijd van Mariahout 1 is tegen Boxtel. Op sportpark De Heibunders start de wedstrijd om 14:30 uur.

Copyright © 2008 - 2018 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio