Nieuws | Mariahout 1 - WEC 1: 3-2

Mariahout 1 - WEC 1: 3-2

Onder toeziend ook van vele Marianen die genoten van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 en pupil van de week Thijmen Zegwaard trapte Mariahout 1 af tegen WEC 1 voor de tweede wedstrijd van de bekercompetitie.

Mariahout startte goed aan de wedstrijd. Al in de negende minuut was het raak. Een mooie steekbal werd door Michel Leenders strak voorgegeven op Dennis Veldpaus die met deze kans wel raad wist: 1-0. Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich vooral door de strijd op het middenveld. Kansen kwamen vooral voort uit vrije trapsituaties aan beide kanten. Maar door goed keeperswerk van beide doelmannen bleef de score ongewijzigd. In de 39e minuut een kans voor Guus van Bosbeek, maar zijn schot ging voorlangs.

Na de thee was het WEC die beter uit de kleedkamer kwam. In de 51e minuut viel de 1-1 door Kaunda Leermakers. Mariahout liet zich niet van zijn stuk brengen, want amper een minuut later werd de marge door Tim Barten weer op één gebracht: 2-1. In deze fase golfde het spel op en neer, want ook WEC kwam direct na de aftrap weer gevaarlijk voor de goal van Mariahout. De kopbal ging echter naast. In de 61e minuut voorkwam Tom Hagelaars de 2-2 door een schot van WEC goed te pareren. Een belangrijke redding, want vlak daarna viel de 3-1 door Luuk Leenders. Het laatste kwartier moest Mariahout noodgedwongen met tien man verder door een tweede gele kaart voor Tim Barten. Zeven minuten voor tijd lukte het WEC om de aansluitingstreffer te forceren. Een mooie voorzet werd met een knappe volley in het doel gewerkt. In de laatste minuten van de wedstrijd lukte het WEC niet meer om de druk op te voeren. Mariahout was in de laatste minuut nog dicht bij de 4-2, maar WEC- keeper Santegoeds redde de inzet van invaller Roy van den Broek.

Komende zondag wederom een thuiswedstrijd voor de beker. Mariahout neemt het dan op tegen Nijnsel/TVE Reclame. Aanvang 14:30 uur.

Copyright © 2008 - 2017 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio