Nieuws | dames mariahout

Afbeelding bij 'dames mariahout'

dames mariahout

Dames bieden goed weerstand in doelpuntenrijke bekerwedstrijd!

We mochten deze ochtend al vroeg verzamelen om richting Asten te vertrekken. Zo ongeveer een jaar geleden maakte we dezelfde reis langs het kanaal en wisten we redelijk eenvoudig van NWC VR2 te winnen. Vandaag mochten we echter aantreden tegen NWC VR1, of zoals het sinds kort heet ST Someren/NWC VR2. Net als de tegenstander van vorige week (ELI) ook een 4e klasser. Het beloofde dus wederom een pittige ochtend te gaan worden!

Vorige week zijn we overigens vergeten te vermelden dat wij ook in de transferperiode niet stil hebben gezeten. We hebben Miriam (vd Pas) namelijk weten te verleiden om het Nijnselse geel-blauw in te ruilen voor het Mariahoutse geel-blauw. Deze kersverse mama met een schat aan voetbalervaring is een welkome versterking voor ons talentvolle team! Pas een paar weekjes in ons midden maar al helemaal ingeburgerd, al moet ze af en toe nog wel wennen aan onze kleedkamerpraat 😉. Helaas moeten we Nicole nog even missen in de goal, maar ook deze week hebben we weer iemand klaar weten te stomen om haar te vervangen. Deze zondag was die rol aan Anke toebedeeld. Met een spoedcursus afgelopen donderdag en Nicole als mental coach achter de goal moest dat helemaal goedkomen!

Net als vorige week moesten we ook vandaag al vroeg in de wedstrijd een tegengoal incasseren. In de 4e minuut was het namelijk al raak voor de dames van NWC. Gelukkig was het niet veel later Mara die ons op gelijke hoogte wist te brengen. Anke straalde in de goal één en al rust uit en vanaf de bank werd met open mond gekeken naar haar rake uittrappen. Vanaf minuut één was NWC de bovenliggende partij, een goed voetballend team met een aantal technische speelsters. Toch wisten we goed weerstand te bieden en verdedigend ons vrouwtje te staan. Met een aantal mooie counters en goed storend werk van onze aanvallers wisten wij het de verdediging van NWC soms ook erg lastig te maken. Na een mooie voorzet van Joyce was het Mara die ons in de 42e minuut op voorsprong wist te brengen (1-2). Niet veel later was het tijd voor ranja, een moment waar iedereen naar uitkeek omdat er de nodige meters gemaakt waren in de eerste helft. Helaas moest Emy al eerder het veld verlaten door een vervelend knieblessure. Hopelijk valt de schade mee en is ons bikkeltje er weer snel bovenop!

Niet alleen Emy bleef in de kleedkamer achter, ook Evy en Joyce konden niet meer verder. Hierdoor moest er wat geschoven worden en gingen we de tweede helft dan ook met een aangepaste opstelling van start. Naast Kim (die net voor rust al de plek van Emy had ingenomen) kwamen ook Merel en Indy binnen de lijnen. En dat ons Mereltje binnen de lijnen was heeft iedereen geweten! Als een ware stofzuiger zat ze op het middenveld overal tussen en wist goed storend werk te verrichten. Helaas wist NWC wel al vrij snel in de tweede helft op gelijke hoogte te komen. Gezien het spelbeeld ook niet onverdiend want het spel speelde zich met name af op onze helft. Middels counters wisten we er nog wel uit te komen maar minder gevaarlijk dan de eerste helft.
Tot de counter waarbij Kim op rechts goed doorging en Marianne wist te bereiken. Die wist vervolgens wel raad met deze pass en werkte de bal met haar geliefde linkervoetje over de keepster in de goal (2-3). Even later, zo rond de 70e minuut, toen de dames van NWC weer op gelijke hoogte wisten te komen (3-3) begon de vermoeidheid bij ons toch wel toe te slaan. De benen werden zwaarder en zwaarder en onze mama’s op het middenveld begonnen nog meer te merken dat ze niet meer de jongste zijn. Ondanks dat de dames van NWC daarna nog drie keer wisten te scoren bleven we werken tot de laatste minuut! Dit harde werken werd vlak voor het eindsignaal beloond doordat Mara nog iets terug wist te doen en daarmee de eindstand op 6-4 wist te brengen.

De dames van NWC waren duidelijk van een hoger niveau maar met hard werken, goed verdedigen en verassende counters hebben we goed weerstand weten te bieden!

Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. We spelen dan om 11.00u in Mierlo tegen de dames van Mifano.

Copyright © 2008 - 2017 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio