Nieuws | Mariahout 1 - DVG 1: 1-2

Afbeelding bij 'Mariahout 1 - DVG 1: 1-2'

Mariahout 1 - DVG 1: 1-2

De laatste wedstrijd van de competitie was er een met grote belangen aan beide zijden. Wanneer Mariahout wist te winnen handhaafde het zich in de vierde klasse, maar winst van DVG zou voor hen het kampioenschap betekenen. Wat volgde was een spannende strijd om de punten.

Mariahout begon scherp aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut werd het gevaarlijk. Sander Scheepers kwam een haarlengte tekort om de bal richting het doel te koppen. Mariahout speelde het eerste half uur verzorgd voetbal, zonder grote kansen te creŽren. In de 32e minuut stichtte DVG voor het eerst gevaar, maar lukte het hen niet af te ronden. Vijf minuten voor rust viel de grootste kans van de eerste helft te noteren. De bal hoefde alleen nog maar in het doel gespeeld te worden, maar het lukte DVG niet de bal tussen de palen te mikken.

Na de thee zette DVG fel aan en dat resulteerde al snel in de eerste kans van de tweede helft. Gerommel in het doelgebied van Mariahout zorgde bijna voor de 1-0, maar doelman Rick van den Heuvel wist de bal net voor de doellijn te keren. In deze fase golfde het spel op en neer. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. In de 54e minuut spatte een vrije trap van Mariahout-speler Rob Wagemans uiteen op de lat. DVG kwam hier goed weg, maar kon een achterstand niet voorkomen. Amper 5 minuten later zette Tim Barten met een schijnbeweging de tegenstander op het verkeerde been en tekende met een verrassend schot de 0-1 aan. Nu moest DVG om kampioen te worden nog twee keer scoren. De 1-1 liet niet lang op zich wachten en vanaf dat moment kreeg Mariahout het lastig en werd het steeds slordiger. DVG bepaalde uiteindelijk met een inzet bij de tweede paal de eindstand op 2-1, waardoor het zich kampioen van de vierde klasse I mag noemen. Mariahout is door dit verlies genoodzaakt tot het spelen van nacompetitie voor klasse behoud.

Copyright © 2008 - 2017 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio