Nieuws | Mariahout 1 houdt hoop op rechtstreekse handhaving levend

Afbeelding bij 'Mariahout 1 houdt hoop op rechtstreekse handhaving levend'

Mariahout 1 houdt hoop op rechtstreekse handhaving levend

Onder het toeziend oog van vele Marianen die al aan het genieten waren van de seizoensafsluiting heeft Mariahout verdiend drie punten gepakt tegen Boskant.

De start van de wedstrijd was nog voor Boskant, die al in de eerste minuut het aluminium raakte. Vervolgens was het Mariahout die het initiatief nam en met verzorgd veldspel de tegenstander de wil oplegde. In de tiende minuut schoot Serge van Hout over het doel van Boskant na goed terugleggen van Tim Barten. Mariahout bleef de bovenliggende partij, maar het duurde tot de 29e minuut voordat de volgende kans genoteerd kon worden. Een mooie breedtepass van Michel Leenders werd echter door Geert van Doorn naast geschoten. Drie minuten later viel dan toch de openingstreffer. Freek Habraken was niet zelfzuchtig en legde de bal op een presenteerblaadje neer voor Tim Barten die met dit buitenkansje wel raad wist: 1-0. Mariahout drukte door en een paar minuten later werd het 2-0. Geert van Doorn schoot een voorzet van Michel Leenders heerlijk tegendraads in de rechterbovenhoek. De voorsprong had voor rust zelfs nog uitgebreid kunnen worden. Wederom een goede voorzet van Michel Leenders, maar Tim Barten liet de bal iets te ver van de voet springen om gevaarlijk te kunnen worden.

Ook in de tweede helft was het eerste wapenfeit voor Boskant. Defensief zwak uitverdedigen leidde een kans in voor Boskant, maar de inzet ging over het doel. In de 54e minuut voorkwam Mariahout-keeper Loran van de Rijt, vervanger van eerste keeper Rick van den Heuvel, een tegengoal. Oog in oog met de spits van Boskant redde hij uitstekend en behoedde hij Mariahout voor de aansluitingstreffer. In de 60e minuut gooide Tim Barten de wedstrijd definitief in het slot door na een prachtige aanval de 3-0 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Danny van de Laar. Tien minuten nadat hij Sander Scheepers had afgelost bepaalde hij in de 90ste minuut met een perfecte lob de eindstand op 4-0.

Met één punt achterstand op de veilige tiende plaats kan Mariahout zich nog altijd rechtstreeks handhaven. Daarvoor is wel een goed resultaat tegen DVG nodig die op hun beurt nog spelen voor het kampioenschap. Zondag om 14:30uur in Liempde de spannende ontknoping van de vierde klasse I.
.

Terug naar het overzicht

 
Copyright © 2008 - 2018 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio