Nieuws | Mariahout verliest geflatteerd met 0-3 van koploper BMC

Afbeelding bij 'Mariahout verliest geflatteerd met 0-3 van koploper BMC'

Mariahout verliest geflatteerd met 0-3 van koploper BMC

Afgelopen zondag stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen koploper BMC uit Berlicum op het programma. BMC, die samen met Mariahouts tegenstander van de laatste competitieronde DVG strijden om het kampioenschap in de 4e klasse I, kan zich niet veroorloven om punten te laten liggen. Terwijl ook Mariahout de punten hard nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.

BMC begon direct heel fel en probeerde Mariahout niet in het spel te laten komen. Iets wat hen, mede door de harde tegenwind, de eerste minuten van de wedstrijd goed lukte. Mariahout kwam in de beginfase nauwelijks aan voetballen toe en na een foutenregen in de Mariahout-defensie kwam BMC na tien minuten spelen op 1-0 door Ruben Schellens. Na deze vroege achterstand schakelde Mariahout een tandje en kwam het beter in de wedstrijd, terwijl BMC juist steeds slordiger werd. In de 25e minuut kon Mariahout-aanvoerder Serge van Houts alleen op doelman Langenhuijsen af, maar zijn inzet miste overtuiging. Ook in de rebound lukt het Dennis Veldpaus niet om de gelijkmaker aan te tekenen. Meer wapenfeiten vielen er in de eerste helft niet te noteren, waardoor Mariahout de kleedkamers opzocht met de wetenschap dat het voor een overwinning na de pauze tenminste twee keer moest scoren.

Trainer Wim de Roy wisselde in de rust dan ook aanvallend en bracht aanvaller Tim Barten in plaats van middenvelder Geert van Doorn. Halverwege de tweede helft loonde de aanvallende intenties van trainer De Roy zich bijna. Michel Leenders werd goed in de diepte gestuurd en ging alleen op doelman Langenhuijsen af, waar hij werd vastgehouden door een verdediger van BMC. In onbalans en met een uiterste krachtinspanning lukte het hem nog om op doel te vuren, maar Michels schot miste door de overtreding kracht en precisie. Waar iedereen aan Mariahout-zijde terecht dacht aan een strafschop wuifde de scheidsrechter dit weg. Deze tik kwam Mariahout niet te hoven waardoor BMC in de laatste minuten van de wedstrijd haar doelsaldo nog opvijzelde met twee doelpunten. Invaller Stef van der Heijden scoorde twee keer en zette zo de geflatteerde 3-0 op het scorebord.

Met vier punten achterstand op de tiende plaats en nog twee wedstrijden voor de boeg zullen de Marianen twee keer de volle buit moeten binnenhalen om nog kans te maken om de nacompetitie te ontlopen. Een bittere pil voor de ploeg die in de eerste helft van de competitie nog streed om de koppositie. De komende wedstrijden zal het vaandelteam moeten laten zien dat zij koste wat kost in de vierde klasse willen blijven. Niet alleen voor heel Mariahout, maar zeker ook voor scheidend trainer Wim de Roy. De eerstvolgende wedstrijd is op 7 mei op sportpark De Heibunders, waar tevens de seizoensafsluiting gevierd wordt. De Marianen nemen het dan op tegen de huidige nummer vijf Boskant.

Terug naar het overzicht

 
Copyright © 2008 - 2018 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio