Nieuws | dames winnen ook in Oss

dames winnen ook in Oss

Zwaarbevochten overwinning uit bij TOP!

Na alle euforie van de prachtige overwinning in de ˝ finale van de beker was het deze week tijd om alle pijlen weer te richten op de competitie. Al hielden we ons afgelopen donderdag nog wel even met de bekerfinale bezig door onze tegenstander uit die finale, RKVB, te gaan aanschouwen. Zij speelde een competitiewedstrijd uit tegen de vrouwen van Linne. Notabene het team dat zij in de ˝ finale van de beker hadden verslagen. Een mooie gelegenheid dus om er een klein uitje van te maken op de donderdagavond. Met maar liefst drie auto’s vol reisden we af naar Limburg en daar bleef onze aanwezigheid niet onopgemerkt. Even dacht men nog dat we een concurrent uit de eigen competitie waren maar al snel verraadde we ons met ons Brabants accent. We hebben een goede indruk gekregen van RKVB maar alle ins en outs houden we natuurlijk voor ons!

Begint ons verslag doorgaans met ‘vanochtend’ of ‘deze morgen’, vandaag hadden we de luxe om te spreken over vanmiddag. Onze wedstrijd tegen de dames van sv TOP begon namelijk pas om 12.30u. Het was maar weer goed dat we tijdig het sportpark in Mariahout hadden verlaten want in Oss ging het vinden van het sportpark niet helemaal vlekkeloos. Gelukkig wisten alle chauffeurs het sportpark te bereiken en met een extra versnelling in de kleedkamer hadden we toch nog voldoende tijd voor de warming-up. En dat was maar goed ook want zo hadden we nog even tijd om te wennen aan kunstgras, aangezien we dit seizoen nog niet eerder op kunstgras hebben gespeeld. Inmiddels wisten we dat de nummer 2, Boerdonk, had gewonnen bij WEC en dat daarmee een eventueel feestje vandaag van de baan was.

De scheidsrechter had gelukkig ook zijn fluitje op tijd gevonden zodat we om 12.30u konden aftrappen. Althans, TOP dan, want vandaag was er geen kans om de toss te verliezen want als bezoekende partij hadden wij het voor het kiezen. Natuurlijk kozen wij voor onze vertrouwde kant om te beginnen! Was iedereen tijdens de warming-up nog redelijk positief over het kunstgrasveld, dit veranderde al snel tijdens de wedstrijd. De bal werd door het veld afgeremd en bij een stuit sprong de bal alle kanten op en wij hadden moeite om hierop te anticiperen. Ondanks dat we erg moesten wennen en ons spel niet geweldig was wist dezelfde voorhoede van vorige week (Mara, Emy en Joyce) toch voor wat kleine kansen te zorgen. Ook Michelle wist er af en toe knap langs te gaan aan de zijlijn en de bal voor te geven, helaas zonder resultaat. Aan de andere kant wist TOP er ook regelmatig snel en gevaarlijk uit te komen maar onze verdediging stond zoals altijd weer als een huis. De pijnlijke teen van Tessa vond het af en toe niet zo leuk maar het is een bikkel die laatste vrouw van ons!

Aan het einde van de eerste helft kwamen we wat beter in de wedstrijd en speelden we steeds meer op de helft van TOP. Ook uit een aantal corners, die we soms iets te snel wilde nemen terwijl de scheids er nog niet klaar voor was, wisten we helaas niet te scoren. Hierna was het tijd voor rust en ook hier weet men inmiddels dat dames veel liever ranja drinken dan thee. Na het inmiddels traditionele bekertje ranja zochten we al snel het door ons inmiddels wel een beetje vervloekte kunstgrasveld op om toch te pogen de drie punten mee naar Mariahout te nemen.

Lukten het ons in de eerste helft niet om meer uit de corners te halen, slechts een minuut of vijf na aanvang van de tweede helft was het wel raak! Papa Thielen had enkele seconden voor de corner nog geroepen dat Mara de bal ‘op de kop’ moest nemen en dat deed ze. Elke nam een prachtige corner die midden in de 16 vlak voor de goal op het hoofd van Mara viel die die kans niet onbenut liet en de bal goed binnenkopte, 0-1! Hierna wilde we snel nog een doelpuntje meepikken om de voorsprong wat te vergroten maar helaas. Joyce en Emy werden een aantal keer gevaarlijk weggestuurd door Mara maar dit leidden niet tot doelpunten. TOP probeerde met lange ballen op snelheid de voorhoede weg te sturen maar gelukkig wisten we deze aanvallen af te slaan en als het ons niet lukte dan was daar natuurlijk onze keep Nicole weer.

Inmiddels namen de gemoederen in en buiten het veld af en toe hoog op. Emy moest helaas het veld geblesseerd verlaten maar haar vervangster, Kim, viel erg sterk in en wist met goed stoorwerk ballen te veroveren en er af en toe ook nog gevaarlijk uit te komen. Op den duur snakten we naar het einde van de wedstrijd en waren we dan ook erg opgelucht toen ook de scheidsrechter het tijd vond en we verzekerd waren van de drie punten. Gelukkig was er meteen na het fluitsignaal weinig meer te merken van die ‘hoge gemoederen’ en werd de wedstrijd alsnog sportief afgesloten.

Volgende week hopen we DE wedstrijd te spelen uit bij WEC. Ondanks de vroege aanvangstijd, 10.00u, hopen we dat veel supporters de weg naar Sportpark de Glorie in Wijbosch weten te vinden!

Copyright © 2008 - 2017 Voetbal Vereniging Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio